World Peace anyone?

Saturday, June 25, 2011
By Jonas Torén

Trots att säsongerna i de stora ligorna i USA är slut så händer det stora saker på andra sidan pölen. I både NBA och NHL har det i veckan varit drafter och för Sverige blev det en historisk draft i NHL. Inte mindre än 4 svenska spelare valdes bland topp-10, och av dem valdes Gabriel Landeskog allra högst som #2.

Ni som är genuint intresserade har säkert redan läst allt om denna moderna form av frivillig slavhandel så jag struntar i någon större genomgång här. AB och Expressen har en hel del text på ämnet och om inte det räcker så kan ni alltid gå in på NHL.com och läsa er till precis allt om allting. Roligaste nyheten från nattens draft var förutom de svenska framgångarna att Winnipeg Jets har återuppstått i sin gamla skepnad. Det är tidigare Atlanta Thrashers med svenskarna Tobias Enström, Johnny Oduya och Carl Klingberg som numera heter Winnipeg Jets. Kul med ytterligare ett kanadensiskt lag och extra roligt då gamla Jets var lite av en svensk-klubb med spelare som Anders- och Thomas Steen, Ulf- och Kent Nilsson, Willy Lindström, Dan Labraaten, Anders Hedberg, Aarto Blomsten och  Fredrik Olausson med flera. Det är bara att gratulera hockeyfansen i Winnipeg och hela Manitoba för den delen!

Nog om detta. I NBA blev guarden Kyle Irving vald #1 och får därmed den otacksamma uppgiften att fylla flyttade Le Bron James skor i Cleveland Cavaliers, lycka till med det… Han får sällskap av forwarden Tristan Thompson i Cleveland då de även draftval #4.

Årets draft kommer kanske inte gå till historien som någon av de mest minnesvärda, en nyhet från NBA som kanske kommer bli historisk är däremot Ron Artest planerade namnbyte.

Det är svårt att tro att L.A. Lakers storstjärna verkligen menar allvar med sitt namnbyte, men tydligen är det inget skämt. Om allt går som förväntat så kommer Ron Artest i fortsättning heta: Metta World Peace. Lakers organisation är med på idén så om inget hinder uppstår innan augusti spelar Lakers # 15 med WORLD PEACE på baksidan av tröjan.

Den rappande stjärnans namnbyte är minst sagt annorlunda, men man kan i alla fall inte klaga på budskapet med det nya namnet.

Då spelarna i NBA brukar vara ganska trendkänsliga så vi får se om det här är en engångsföreteelse eller om fler spelare hakar på? Jag menar hur kul är det med tatueringar? Speciellt som de flesta spelarna i NBA nu börjar få ont om ledig plats på kroppen för nya tatueringar.

Tags: , , ,

Comments are closed.

@kommentatorerna på Twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Sök

Öllistan

1. Christian Berglund (1)